Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 6 min
: 15 min

Το ψαρονέφρι ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Η μαυροδάφνη και τα μπαχάρια το αναδεικνύουν και το «δυναμώνουν».

Υλικά
  • 3 ψαρονέφρια περίπου 250 γρ. το καθένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml Mαυροδάφνη
  • 30 ml ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κινόα
  • 200 γρ. κινόα
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες του 1 ή των 1,5 εκ. τις αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολ ετοιμάζω ένα μίγμα με το αλεύρι, το κόλιανδρο, το μπαχάρι και λίγο πιπέρι. Πανάρω τα φιλετάκια και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1-2 λεπτά. Στρώνω τα παναρισμένα φιλετάκια και τα σοτάρω και από τις δύο πλευρές. Σβήνω με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό, αλατοπιπερώνω  και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω για 7-8 λεπτά. Στα μισά, γυρίζω τα φιλετάκια για να μη κολλήσουν.
  • Βήμα 3 Για την κινόα: Βάζω την κινόα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο τρεχούμενο νερό. Βάζω σε μια κατσαρόλα το ζωμό και μόλις πάρει βράση, ρίχνω την κινόα. Αλατοπιπερώνω και την αφήνω να βράσει για 15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω την κινόα για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Βήμα 4 Σε ένα τηγανάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να ροδίσει. Ρίχνω το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με την κινόα. Προσθέτω τον δυόσμο και ανακατεύω καλά. Σερβίρω την κινόα στα πιάτα και μοιράζω το ψαρονέφρι ραντίζοντας με λίγη σάλτσα μαυροδάφνης.