Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 4
: 15 min
: 40 min

Το ψαρονέφρι αυτό αφενός ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, αφετέρου αφήνει να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και του τζίντζερ.

Ingridients
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2 εκ.
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ (ή 2 κοφτά κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένα ανάμεικτα μπαχαρικά (κύμινο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κανέλα)
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 2 Προσθέτω το ψαρονέφρι, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το κρέας να ροδίσει.
  • Step 3 Προσθέτω το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Πασπαλίζω με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 λεπτό και ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Step 4 Δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Σβήνω με 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα μια πυκνή σάλτσα.
  • Step 5 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.