Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Χόρτα γιαχνιστά με ξερή μυζήθρα

Χόρτα γιαχνιστά με ξερή μυζήθρα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 40΄ 35΄  4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στην Ορεινή Αρκαδία!
Υλικά Εκτέλεση
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1½ κιλό χόρτα (χόρτα εποχής, άγρια και καλλιεργημένα), καθαρισμένα καλά στεγνωμένα -θα μείνει περίπου 1 κιλό καθαρό βάρος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 200 γρ. ξερή μυζήθρα κομμένη σε φλούδες
  • 2-3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι, λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνω μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζω τα χόρτα σκέτα. Αλατοπιπερώνω για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αχνίζω για 8-10 για να πέσει ο όγκος τους.
Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά.
Ρίχνω στην κατσαρόλα τις ντομάτες και ανακατεύω. Μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω τις φλούδες από τη ξερή μυζήθρα και αποσύρω από τη φωτιά. Περιχύνω με τη κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι, λεμόνι και σερβίρω αμέσως .