Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

: 1 καρβέλι
: 15 min
: 45 min
           
: 9 hr

Πολύ εύκολο ψωμί που δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Εγώ σας προτείνω αλεύρι κίτρινο για να έχετε ένα χωριάτικο ψωμί, αλλά εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με ότι σας αρέσει περισσότερο. Ολικής, πολύσπορο, βρώμης, καλαμποκάλευρο…

Ingridients
  • 400 γρ. αλεύρι κίτρινο, Μύλοι Δάκου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου + επιπλέον για το πλάσιμο
  • 450 ml νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. ανάμεικτους σπόρους (κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο κ.λπ.)
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα μπολ τα 2 άλευρα, τα ανακατεύω και κάνω μια λακούβα στο κέντρο. Προσθέτω τη μαγιά, τους σπόρους, το αλάτι και το νερό και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα σε μια τραχειά, υδαρή ζύμη. Σκεπάζω το μπολ με πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 8 ώρες να φουσκώσει καλά.
  • Step 2 Πασπαλίζω με μπόλικο αλεύρι τον πάγκο και αδειάζω τη ζύμη. Αλευρώνω τα χέρια μου και μια πλαστική σπάτουλα και ξεκινάω να «διπλώνω» τη ζύμη από έξω προς το κέντρο με τη βοήθεια της σπάτουλας. Δεν ζυμώνω με δύναμη, απλά πλάθω σε στρογγυλό ομοιογενές καρβέλι με τη βοήθεια του επιπλέον αλεύρου. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζω και πάλι με πετσέτα και αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Με ένα ψαλίδι, κόβω το αντικολλητικό χαρτί που εξέχει από τη ζύμη και τη μεταφέρω σε μια γάστρα διαμέτρου 22 εκ. Χαράζω με ένα κοφτερό μαχαίρι, σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω για 25 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι της γάστρας και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.



Subscribe