Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

: Για 1 ταψί 30-32 εκ.
: 1 hr
           
: 30 min
Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml (περίπου 3 κουτ. σούπας), ελαιόλαδο, για τη ζύμη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • 30 ml φρέσκο γάλα
  • 8-10 γρ. μαγιά νωπή (θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και στο φούρνο της γειτονιάς), διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι (100 ml) χλιαρό νερό
  • 2½ κουτ. σούπας τσίπουρο ή ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο, το χτυπημένο αυγό, το γάλα, τη μαγιά με το νερό της, το τσίπουρο (ή το ούζο) και αλατοπίπερο. Ζυμώνω απαλά με τα χέρια μου, ώσπου να φτιάξω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τη χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια, τα τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Step 2 Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω το ένα κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, με διάμετρο περίπου 10 εκ., μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (το φύλλο αυτό θα καλύψει τον πυθμένα του ταψιού και οι άκρες του θα εξέχουν από τα τοιχώματα). Μετά, ανοίγω το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο ίδια με τη διάμετρο του ταψιού (το φύλλο αυτό θα καλύψει τη γέμιση). Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

Τα φύλλα αυτά χρησιμοποιούνται και σε αλμυρές συνταγές (τυρόπιτα, σπανακόπιτα) και σε γλυκές (μπακλαβάς).