Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

: Για 1 ταψί 30-32 εκ.
: 1 hr
           
: 30 min
Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml (περίπου 3 κουτ. σούπας), ελαιόλαδο, για τη ζύμη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • 30 ml φρέσκο γάλα
  • 8-10 γρ. μαγιά νωπή (θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και στο φούρνο της γειτονιάς), διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι (100 ml) χλιαρό νερό
  • 2½ κουτ. σούπας τσίπουρο ή ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο, το χτυπημένο αυγό, το γάλα, τη μαγιά με το νερό της, το τσίπουρο (ή το ούζο) και αλατοπίπερο. Ζυμώνω απαλά με τα χέρια μου, ώσπου να φτιάξω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τη χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια, τα τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Step 2 Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω το ένα κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, με διάμετρο περίπου 10 εκ., μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (το φύλλο αυτό θα καλύψει τον πυθμένα του ταψιού και οι άκρες του θα εξέχουν από τα τοιχώματα). Μετά, ανοίγω το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο ίδια με τη διάμετρο του ταψιού (το φύλλο αυτό θα καλύψει τη γέμιση). Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή…