Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών.
01-web02-web
Μαθαίνοντας σιγά σιγά τα μυστικά της προετοιμασίας, προχώρησε στην παραγωγή προϊόντων ζύμης, μένοντας πάντα πιστή στις δύο βασικές αρχές, την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών και την αυθεντικότητα των συνταγών, διασφαλίζοντας πάντα την σταθερή υψηλή ποιότητα των προϊόντων όπως και την μοναδική σπιτική τους γεύση.
07-web
08-web
06-web
Η επιτυχία της εταιρίας, έρχεται με την δημιουργία των χωριάτικων φύλλων και των φύλλων κρούστας.
xoriatiko-fresko-web
Το Χωριάτικο φύλλο, ζυμώνεται με χοντρό αλεύρι και νερό έτσι ακριβώς όπως το δίδαξαν οι παλιές νοικοκυρές. Είναι ανθεκτικό, πλούσιο σε γεύση και μυρωδιά.
xoriatiko-kat-web
Εγώ το χρησιμοποιώ κυρίως για τις αλμυρές, χωριάτικες πίτες, με χόρτα, με κιμά και γενικά με γεμίσεις ιδιαίτερα «ζουμερές», γιατί μετά το ψήσιμο, παραμένει τραγανό για αρκετές ώρες. Φρέσκο ή κατεψυγμένο, κλασσικό ή στρογγυλό είναι η επιλογή μου για σίγουρη επιτυχία.
xoriatiko-stroggilo-web
Αυτό, όμως, που με έχει ξετρελάνει είναι τα Φυλλαράκια. «Η Ευβοϊκή Ζύμη για ακόμη μία φορά, με εξέπληξε ευχάριστα, λανσάροντας ένα “Νέο Προϊόν” κάνοντας τις συνταγές μου παιχνιδάκι. Έτοιμα κομμένα φύλλα από χωριάτικο φύλλο, ιδανικά για τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια ακόμα και γλυκά τρίγωνα.
fillarakia-web
Το φύλλο Κρούστας φτιαγμένο από εκλεκτό αλεύρι και την ιδιαίτερη συνταγή της Ζύμης Ψαχνών. Ανθεκτικό και μαλακό, είναι εύκολο στη χρήση και το καλύτερο για μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Αλμυρές συνταγές με φύλλο κρούστας όπως τυρόπιτες, μπουγάτσες με τυρί, αλμυρά στρούντελ χρειάζονται ένα λεπτό φύλλο που να παραμένει τραγανό μετά το ψήσιμο και να είναι σταθερό.
kroustas-fresko-web
Για τις γλυκές συνταγές όπως το γαλακτομπούρεκο, η πορτοκαλόπιτα, ο μπακλαβάς χρειάζονται ένα φύλλο που αντέχει τα βαριά σιρόπια και μένει τραγανό. Με το φύλλο Κρούστας της Ζύμης Ψαχνών, δεν έχω αποτύχει σε καμμία συνταγή.
kroustas-kat-web


Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Σε αντίθεση με αυτό που μπορούνε να σκεφτούμε, το να τρώμε χωρίς γλουτένη δεν είναι απαραίτητο συνώνυμο της στέρησης. Παρακάτω σας δίνω μερικές ιδέες για να τρώτε καλά και ισορροπημένα χωρίς γλουτένη. Μαγειρέψτε φρέσκα προϊόντα Για μια ισορροπημένη διατροφή και χωρίς γλουτένη, είναι προτιμότερο να […]