Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

: 8 φύλλα
: 1 hr
           
: 30 min

Τα φύλλα αυτά χρησιμοποιούνται και σε αλμυρές συνταγές (τυρόπιτα, σπανακόπιτα) και σε γλυκές (μπακλαβάς).

Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού (300 ml) νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του. Ρίχνω εκεί το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω με τα χέρια μου, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη ζύμη. Τη μεταφέρω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τις γροθιές μου για 10-12 λεπτά, ώσπου να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
  • Step 2 Τη χωρίζω σε 8 ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μικρή μπάλα. Βάζω τις μπάλες ζύμης σε ένα μεγάλο ταψί, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Step 3 Ανοίγω με τον λεπτό πλάστη (βέργα) τις μισές μπάλες σε όσο πιο λεπτά φύλλα μπορώ, με διάμετρο 10 εκ., μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (κάτω φύλλα) και τα άλλα μισά με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του ταψιού (πάνω φύλλα). Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡ-ΩΡΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑ

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡ-ΩΡΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑ

Μερικές φορές τα ξεχνάω, ειδικά όταν τα αγοράζω σε ποσότητα και τελικά ωριμάζουν πιο γρήγορα απ’ ότι νόμιζα! Και όμως τα φρούτα που αρχίζουν να μαλακώνουν ή να μαυρίζουν δεν πρέπει να πεταχτούν. Δείτε παρακάτω τι κάνω και τα «ανακυκλώνω». Φτιάχνω smoothies Προτιμάω τις μπανάνες […]

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]