Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 10 min
: 20 min

Η στάκα είναι ένα παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης που όταν το χρησιμοποιώ είμαι σίγουρη ότι θα έχει την τέλεια γεύση. Θα την βρείτε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.

Ingridients
  • 400 γρ. χυλοπίτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας στάκα
  • 200 γρ. ξερό ανθότυρο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω μια κατσαρόλα με νερό και αρκετό αλάτι να βράσει. Ρίχνω τις χυλοπίτες και τις βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Step 2 Παράλληλα, και όσο βράζουν οι χυλοπίτες, βάζω σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να σοταριστεί και να πάρει χρώμα. Προσθέτω τις πιπεριές, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά ακόμα (δεν χρειάζεται να μαλακώσουν εντελώς).
  • Step 3 Σε μια μεγάλη πιατέλα πασπαλίζω με το μισό ξερό ανθότυρο. Σουρώνω τις χυλοπίτες και τις απλώνω στην πιατέλα. Σκορπίζω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  • Step 4 Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζω την στάκα να κάψει. Μόλις μυρίσει την σκορπίζω με ένα κουτάλι επάνω στις χυλοπίτες.
  • Step 5 Πασπαλίζω με τον υπόλοιπο ανθότυρο και με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ALLE VONGOLE ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ALLE VONGOLE ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

Απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή που μυρίζει «θάλασσα»! Το πέστο μαϊντανού θα δώσει ένταση και φρεσκάδα στα θαλασσινά. Απαραίτητο συνοδευτικό το τσίπουρο ή το ούζο.

ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες.