Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ
χυλοπίτες

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 6-8
: 30 min
: 35 min

Οι χυλοπίτες με μπλε τυρί δανίας, εορταστικό φαγητό για πολύ κόσμο. Φτιάξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι ή και για κυριακάτικο κάλεσμα με φίλους.

Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζω τις χυλοπίτες al dente. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβω τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Step 2 Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρω στο μπολ με τα μυρωδικά. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω απαλά μέχρι να λιώσει.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη και βαθιά φόρμα.
  • Step 4 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με το σύρμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 5 Θρυμματίζω τα 100 γρ. μπλε τυρί και το ρίχνω μαζί με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, στο μπολ με τις χυλοπίτες και ανακατεύω απαλά.
  • Step 6 Αδειάζω τις χυλοπίτες μέσα στη φόρμα. Σκορπίζω το υπόλοιπο μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια και περιχύνω με την κρέμα. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe