Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

: 4
: 20 min
: 1 hr 30 min

Γλυκόξινο και πεντανόστιμο αυτό το χταποδάκι, διαφορετικό. Μετατρέπει ένα παραδοσιακό φαγάκι σε έδεσμα, μυρωδάτο και μελάτο.

Ingridients
  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βάρους 1.200 γρ. περίπου, καθαρισμένο καλά
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 2 – 3 μπαχάρια
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληροι κόκκοι πιπεριού
  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, με τη φλούδα τους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
  • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το χταπόδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, σκέτο, χωρίς κανένα υγρό ή λάδι. Προσθέτω την κανέλα, τα μπαχάρια, τους κόκκους πιπεριού και τις σκελίδες σκόρδου. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύω το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 35 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του και θα μαλακώσει ελαφρώς.
  • Step 2 Στη συνέχεια το βγάζω με προσοχή από την κατσαρόλα και το μεταφέρω σε μεγάλο ξύλο κοπής. Το κόβω σε μέτρια κομμάτια, το ξαναβάζω στην κατσαρόλα και ζεσταίνω το μείγμα σε δυνατή φωτιά, μέχρι τα υγρά να πάρουν μια βράση. Σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω καυτό νερό ώσπου η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση της κατσαρόλας.
  • Step 3 Όταν πάρει μια βράση προσθέτω το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύω καλά. Μετριάζω κάπως τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι το μακαρονάκι να μαλακώσει και η σάλτσα να μελώσει. Λίγο πριν αποσύρω προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω. Το φαγάκι αυτό τρώγεται και σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΠΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ

Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει όσο χρόνο και να χρειαστεί. Μια τούρτα που συνδυάζει δύο αγαπημένες μου γεύσεις…