Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

: 4
: 1 hr
           
: 30 min

Το χούμους με καρότα και πάστα ελιάς είναι το τέλειο ορεκτικό για να το σερβίρετε με μπύρα ή κρασάκι. Συνοδέψτε το με κρητικά παξιμάδια ή πολύσπορα κριτσίνια.

Ingridients
  • 500 γρ. καρότα
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα στο νερό για 12 ώρες
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας πάστα μαύρης ελιάς
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Στραγγίζω τα ρεβίθια από το νερό που μουλιάζουν και πασπαλίζω με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζω τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και τα βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω, πετάω τη δάφνη και τα μπαχάρια και τα κρυώνω.
  • Step 2 Καθαρίζω τα καρότα τα βάζω σε μια άλλη κατσαρόλα και τα βράζω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω και τα κόβω σε μικρά κομμάτια.
  • Step 3 Μεταφέρω τα κρύα ρεβίθια στο μπλέντερ ή στο μούλτι και προσθέτω τα καρότα, το ταχίνι, το σκόρδο, την πάστα ελιάς, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω τον κουρκουμά και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμμώδης πάστα. Αδειάζω το χούμους σε ένα μπολ, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω.

Related Posts

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι είναι παντού και κυρίως στα έτοιμα, προπαρασκευασμένα φαγητά. Συνήθως είναι κρυμμένο, και δεν γνωρίζουμε πόσο αλάτι καταναλώνουμε καθημερινά (μερικές φορές, προσθέτουμε αλάτι πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό). Άρα, μιλάμε για υπερκατανάλωση αλατιού. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πάει κάτι στραβά, για να αποφασίσουμε να […]

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.



Subscribe