Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

: 4
: 1 hr
           
: 30 min

Πικάντικο χούμους που ταιριάζει με ουζομεζέδες. Χρειάζεται λίγη προσοχή στο αλάτι γιατί η κάππαρη είναι πάντα αλμυρή. Δεν αλατίζουμε σε κανένα στάδιο αλλά μόνο στο τέλος και αφού δοκιμάσουμε.

Ingridients
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα στο νερό για 12 ώρες
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο ολόκληρο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη & ξαλμυρισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • Λίγη κάππαρη για το σερβίρισμα
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Στραγγίζω τα ρεβίθια από το νερό που μουλιάζουν και πασπαλίζω με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζω τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, προσθέτω τη δάφνη και το ολόκληρο κρεμμύδι και τα βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω, και πετάω τη δάφνη.
  • Step 2 Καθαρίζω τα αβοκάντο και πετάω το κουκούτσι τους. Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
  • Step 3 Μεταφέρω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια με το κρεμμύδι τους, τα αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι και μεταφέρω το χούμους σε ένα μπολ. Σκορπίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κάππαρη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.