Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ

: 4-6
: 45 min
: 45 min

Ανάλογα με την εποχή του χρόνου επιλέγω διάφορα χορταρικά όπως ραδίκια κάθε είδους, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα, ζωχούς κ.ά.). Ο παστουμάς καμήλας έχει ιδιαίτερα ελαφριά γεύση και ταιριάζει τέλεια με τα λεπτεπίλεπτα χορταράκια.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. αλμυρά κράκερς της προτίμησής σας, αλεσμένα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη χορτόπιτα
  • 200 γρ. παστουρμά καμήλας, λεπτοκομμένο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 400 γρ. διάφορα χόρτα της εποχής (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό και βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. (για ευκολία, προτιμώ ένα τσέρκι με αυτή τη διάμετρο ώστε να μπορώ να το «ξεκουμπώσω» πιο εύκολα για το σερβίρισμα, και το ακουμπάω σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα).
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λάσπη. Το αδειάζω στο ταψάκι ή στο τσέρκι και το απλώνω με τις παλάμες μου για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα του σκεύους.
  • Step 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτω το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα ψιλοκομμένα χόρτα, το σκόρδο και τον άνηθο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι ή στο τσέρκι και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνω το τσιζκέικ-χορτόπιτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά και στολίζω φτιάχνοντας ρολάκια τις φέτες παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως ή όταν κρυώσει τελείως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]