Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Χορτόπιτα γυμνή με μανούρι

Χορτόπιτα γυμνή με μανούρι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 45´ 1 ταψί 32 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Λίμνη Πλαστήρα (12/1/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κιλό χόρτα (μείγμα από τη λαϊκή αγορά για πίτες) καυκαλήθρες, μυρώνια, ραδίκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανούρι θρυμματισμένο ή κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα
Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα  και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτω τα τυριά, τα χόρτα  και το γάλα. Αλατοπιπερώνω.
Μεταφέρω το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίζω με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.