Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 4-6
: 30 min
: 45 min

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.

Ingridients
  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κύβους
  • 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένες ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει το πακέτο. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Σοτάρω ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τα υλικά να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτω το θυμάρι, τη ρίγανη και τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος αρκετά ψηλό.
  • Step 3 Για την κρέμα: Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να απορροφηθεί από το βούτυρο. Καβουρδίζω για 2-3 λεπτά και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκνή κρέμα.
  • Step 4 Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν εντελώς. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι, τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω.
  • Step 5 Αδειάζω την κρέμα στην γάστρα και στρώνω καλά με ένα κουτάλι.
  • Step 6 Ψήνω το παστίτσιο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 20 λεπτά πριν αρχίσω να σερβίρω.

Related Posts

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιταλικό ψωμί, που προσφέρεται σαν σνακ και μπορεί να στολιστεί με ότι λαχανικό έχετε στο ψυγείο. Είναι η «μητέρα» της σημερινής γνωστής μας πίτσας και μπορεί να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.