Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ

: 30 πιτάκια
: 10 min
: 20 min

Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και διαλέξτε όσο πιο πολλά χόρτα βρείτε. Σπανάκι, λάπαθα, καυκαλίθρες, μάραθα, τσουκνίδες…

Ingridients
  • 30 χωριάτικα φύλλα «Τα Φυλλαράκια» ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (τα υπόλοιπα τα φυλάω στην κατάψυξη για άλλες παρασκευές)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση
  • 1½ κιλό χόρτα του βουνού (λάπαθα, παπαρούνες, καυκαλίθρες, ζοχοί, μάραθα, τσουκνίδες, )
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση: Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα χόρτα. Βάζω ένα μεγάλο σουρωτήρι μέσα σε ένα μπολ και ρίχνω εκεί τα ψιλοκομμένα χόρτα, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατίζω γενναιόδωρα και με τα χέρια μου, αρχίζω να «τρίβω» τα χόρτα έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Step 2 Στίβω καλά τα χόρτα και τα μεταφέρω σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη φέτα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Για τα πιτάκια: Απλώνω 3-4 «Φυλλαράκια» στο πάγκο της κουζίνας. Τα αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και βάζω στην άκρη κάθε φύλλου 1 μεγάλη κουταλιά γέμισης. Διπλώνω σε τρίγωνα και τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Step 5 Αλείφω τα χορτοπιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.