Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Χοιρινό μπούτι με χειμωνιάτικα λαχανικά

Χοιρινό μπούτι με χειμωνιάτικα λαχανικά
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ 2 ώρες + 15´ 6 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 9/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 150 γρ. κολοκύθα
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 σκόρδο
  • 150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Condito
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι & Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά (πατάτες, γλυκοπατάτα, κολοκύθα, κρεμμύδια) τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε στο κέντρο το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και σκορπίζουμε τριγύρω τα λαχανικά, τα δαμάσκηνα και το σκόρδο.
Βάζουμε στο μούλτι την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και την γούστερ σος.
Περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνουμε στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ζουμερό το κρέας.