Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

: 6
: 10 min
: 1 hr 10 min

Πικάντικο φαγάκι με πιπεριές, πράσα αλλά και σελινόριζα που το δίνει άλλη διάσταση.

Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1.500 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλα, κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού (300 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο σπιτικός ζωμός κρέατος
  • 1 μέτρια σελινόριζα (αν βρείτε, προτιμήστε βιολογική), καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ολόκληρους σπόρους από ροζ πιπέρι
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τους κύβους του χοιρινού για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρω για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνω και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό το πολύ, πριν σκουρύνει, γιατί θα πικρίσει. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτω το ζωμό.
  • Βήμα 3 Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω για 40 λεπτά και προσθέτω τα κυβάκια της σελινόριζας, τους σπόρους του ροζ πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Βήμα 4 Λίγο πριν αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω. Σερβίρω το φαγητό αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.