Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Χοιρινή τηγανιά με ρακόμελο και σάλτσα γιαουρτιού

Χοιρινή τηγανιά με ρακόμελο και σάλτσα γιαουρτιού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 25΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στα Χανιά!
Υλικά Εκτέλεση
  • 800-1.000 γρ. χοιρινό από λαιμό χωρίς λίπος κομμένο σε μπουκίτσες
  • ο χυμός από 3 μεγάλα κρεμμύδια ( πολτοποιημένα και σουρωμένα )
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρακόμελο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό με πορτοκάλι και λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζω τα κομματάκια χοιρινού με το χυμό από τα κρεμμύδια, τη πάπρικα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά και σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί το κρέας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αλατίζω και σβήνω με το ρακόμελο. Αφήνω το τηγάνι στη φωτιά για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και πασπαλίζω με τη ρίγανη και το θυμάρι. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το χοιρινό. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω το γιαούρτι και ανακινώ την κατσαρόλα.
Μόλις ζεσταθεί η σάλτσα αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω την τηγανιά με τη κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι. Σερβίρω αμέσως.
Tips
Για να μην κόψει η σάλτσα χρησιμοποιώ γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά.
• Αν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε να προσθέσετε στη τηγανιά και μια καυτερή πιπερίτσα κομμένη σε ροδελίτσες.
• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα μυρωδικά με την προϋπόθεση ότι θα τα βάλετε στο τέλος.