Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

: 6
: 10 min
: 1 hr
           
: 1 hr

Αυτά τα παϊδάκι θα τα ζητήσετε ως κορτεζίνες ή spare ribs. Είναι οι άκρες από τα χοιρινά παϊδάκια, τις οποίες θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τις χωρίσει μία προς μία.

Ingridients
  • 2 κιλά άκρες από χοιρινά παϊδάκια
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδας, κατά προτίμηση με κόκκους
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ξερός κόλιανδρο, χονδροκοπανισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού χοντροαλεσμένα ανάμεικτα πιπέρια (στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε μείγματα χρωματιστών πιπεριών σε βαζάκια-μύλους, που θα σας διευκολύνουν ιδιαίτερα)
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μέλι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι και προσθέτω τα παϊδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά τα παϊδάκια με το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.
  • Step 3 Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το κόλιανδρο, τα πιπέρια και το τζίντζερ και νοστιμίζω με αλάτι. Τα ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Παίρνω ένα-ένα τα παϊδάκια, τα τινάζω ελαφρώς από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσω, τα περνάω από το μείγμα μπαχαρικών. Απλώνω τα παϊδάκια στο ταψί, σε μονή στρώση και τα ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν και σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα (όχι όμως να καούν γιατί στεγνώνουν και πικρίζουν). Στο διάστημα αυτό το κρέας τους θα έχει μελώσει και το λίπος θα γίνει τραγανό και απολαυστικό. Τα σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]