Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ

: Ταψί 34-36 εκ.
: 40 min
: 1 hr

Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα.

Ingridients
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 400 γρ. αρνάκι (από μπούτι) βρασμένο, ξεκοκαλισμένο
  • 400 γρ. μυζήθρα γλυκιά, τριμμένη με το χέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από το βράσιμο του αρνιού (αν χρησιμοποιήσουμε ψητό αρνί, αντικαθιστούμε με ζωμό λαχανικών)
  • 1 αυγό για τη γέμιση + 1 αυγό για το άλειμμα της πίτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κανέλα, σκόνη
  • σουσάμι
Instructions
  • Step 1 Κόβω το κρέας σε μικρά κομματάκια και το πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Σε ένα μπολ ρίχνω τα τυριά και το αυγό και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψάκι και στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνω το κρέας και στρώνω καλά με τα χέρια μου. Πασπαλίζω με το μισό δυόσμο και προσθέτω το κρεατόζουμο. Αδειάζω το μείγμα των τυριών επάνω στο κρέας και πασπαλίζω με τον υπόλοιπο δυόσμο και κανέλα.
  • Step 3 Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και αλείφω με το δεύτερο αυγό. Πασπαλίζω με σουσάμι και χαράζω την πίτα. Ψήνω στο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα.


Related Posts

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Το διαφορετικό τσουρέκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Γεμιστό και με εντυπωσιακό πλέξιμο θα γίνει το αγαπημένο σας.



Subscribe