Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 8
: 5 min
: 30 min

Ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου, παραδοσιακά γλυκά. Συνδυάζοντάς τον με μια σάλτσα ταχίνι αλλά και με κόκκινα φρούτα, φτιάχνω ένα γλύκισμα μοντέρνο και πεντανόστιμο που θα αγαπήσετε πολύ.

Ingridients
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 5 -6 γαρύφαλλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 450 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Για τη σάλτσα ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας ταχίνι με μέλι
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλλα
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα ταχίνι: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Προσθέτω σταδιακά2-3 κουταλιές νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Step 2 Για τον χαλβά: Ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι η ζάχαρη, το μέλι, το νερό και η φλούδα του πορτοκαλιού. Προσθέτω τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Μόλις μαλακώσουν αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά. Αφαιρώ τα κόκκινα φρούτα με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάω χωριστά. Σουρώνω το σιρόπι από τα μπαχάρια και ετοιμάζω το χαλβά.
  • Step 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο, προσθέτω το σιμιγδάλι και αφήνω να καβουρντιστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το σιμιγδάλι ροδίσει προσθέτω το σιρόπι. Η προσθήκη πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή γιατί το μίγμα μπορεί να πιτσιλίσει και να σας κάψει. Ανακατεύω το μίγμα διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να φουσκώσει. Προσθέτω και τα κόκκινα φρούτα.
  • Step 4 Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του σκεύους.  Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και ύστερα με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνω το χαλβά κατά μέρος για 15 λεπτά. Μεταφέρω το χαλβά σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρω σε πιατέλα. Σερβίρω ραντίζοντας με σάλτσα ταχίνι.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe