Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

: 6-8
: 10 min
: 40 min
           
: 20 min

Χαλβάς που κρύβει «εκπλήξεις»! Φρέσκιες φράουλες και καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, συνδυάζοντας τέλεια με το αρωματισμένο σιρόπι με φρέσκο βασιλικό. Εσείς μπορείς αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φιστίκια με άλλο ξηρό καρπό (ταιριάζει πολύ και το φουντούκι) αλλά θα σας πρότεινα να κρατήσετε τις φράουλες.

Ingridients
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 150 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • Για το σιρόπι
  • 370 γρ. ζάχαρη
  • 750 ml νερό
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκου βασιλικού
  • Για το σερβίρισμα
  • φρέσκες φράουλες
  • καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης
Instructions
  • Step 1 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά του και τα βράζω για 3 – 4 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τα κλαδάκια του βασιλικού και το αφήνω κατά μέρος.
  • Step 2 Για το χαλβά: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω το σιμιγδάλι σταδιακά και πασπαλιστά ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα. Το σοτάρω για 15 – 20 λεπτά περίπου, μέχρι να καβουρδιστεί και να αποκτήσει ένα απαλό καστανό χρώμα. Προσθέτω τα μισά φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά.
  • Step 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το ζεστό σιρόπι, σουρωμένο (προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει). Ανακατεύω.
  • Step 4 Ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  • Step 5 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά περίπου να αρχίσει να κρυώνει.
  • Step 6 Αδειάζω τη μισή ποσότητα του χαλβά το χαλβά σε μια φόρμα μπομπέ και ισιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Σκεπάζω με την υπόλοιπη ποσότητα του χαλβά και ισιώνω με ένα κουτάλι. Αφήνω κατά μέρος μέχρι να κρυώσει.
  • Step 7 Αναποδογυρίζω τον χαλβά σε μια πιατέλα και στολίζω με ολόκληρες φράουλες και καβουρδισμένα φιστίκια.

Related Posts

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι η κρέμα αυτή έχει ελάχιστη ζάχαρη και όλη τη γλύκα της την χρωστάει στον χαλβά. Γίνεται πολύ γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

ΧΑΛΒΑΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ & ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ & ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

Αγαπημένο γλυκό όλων μας, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πάντα επίκαιρος και δε λείπει από το τραπέζι σε γιορτές, νηστείες, εκδηλώσεις χαράς, ακόμα και πένθους. Εκτός από την μοναδική του γεύση, αξιοσημείωτη είναι και η διατροφική του αξία μιας και είναι: • Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά:Το ελαιόλαδο […]



Subscribe