Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

: 6-8
: 5 min
: 45 min

Τα κυδώνια δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα στον παραδοσιακό χαλβά.

Ingridients
  • 4 νεροπότηρα νερό
  • 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση (θα τον βρείτε στα μπαχαράδικα)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 – 3 λεπτές φέτες από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 2 μέτρια κυδώνια, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια, χωρίς κουκούτσια και πυρήνες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 1 νεροπότηρο σπορέλαιο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 νεροπότηρα χονδρό σιμιγδάλι
  • λίγη κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το λοβό βανίλιας, το ξυλάκι κανέλας, τα φετάκια λεμονιού και τα κομμάτια κυδωνιών. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν. Προσθέτω τα αμύγδαλα, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Step 2 Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτω το σιμιγδάλι και το καβουρδίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Τότε, προσθέτω το καυτό σιρόπι (πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει) και ανακατεύω ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Step 3 Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το ζεστό χαλβά σε φόρμα μπομπέ, (ειδική για χαλβά ή ζελέ ή σαρλότ) ή τον μοιράζω σε 6 – 8 ατομικά φορμάκια. Σερβίρω το χαλβά όταν κρυώσει, πασπαλισμένο με κανέλα σε σκόνη.

Related Posts

ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ

ΣΑΜΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΣΑΓΚΟΥΙΝΙΑ

Είναι πανεύκολο και πολύ ιδιαίτερο σάμαλι που δεν χρειάζεται σιρόπι αφού η καραμέλα και τα σαγκουίνια το κάνουν απίστευτα ζουμερό. Αν θέλετε να το απογειώσετε μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]



Subscribe