Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6
: 10 min
: 20 min
           
: 6 hr

Ένας ελαφρύς διαφορετικός χαλβάς, δροσερός και φρουτένιος! Ιδανική πρόταση για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο. Εύκολη και οικονομική λύση για ένα γλυκάκι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν από κεράσια ή ακόμη και από σταφύλια.

Ingridients
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου (θα το βρείτε σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία)
  • 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 200 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα κόκκινων φρούτων ή ½ φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλας αραιωμένη με ½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
  • Step 2 Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω την εσάνς αμυγδάλου ή το αμαρέτο και ανακατεύω. Περιμένω δέκα λεπτά να κρυώσει ο χαλβάς και προσθέτω τα κυβάκια φράουλας. Ανακατεύω μαλακά με σπάτουλα έτσι ώστε να πάνε οι φράουλες σε όλο το μίγμα χωρίς όμως να τις λιώσω. Παίρνω ένα μικρό ταψάκι (πιρέξ) ή μια φόρμα για κέικ, μακρόστενη και την ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τη να εξέχει από τα χείλη της φόρμας. Απλώνω στον πάτο την σάλτσα κόκκινων φρούτων και πάνω αραδιάζω τα φετάκια φράουλας. Αδειάζω το μίγμα του χαλβά με τα κυβάκια φράουλας, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
  • Step 3 Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω τον χαλβά και αφαιρώ τη μεμβράνη. Στολίζω με το φιλέ αμυγδάλου. Κόβω σε φέτες ή σε κομμάτια, αν είναι σε ταψάκι και σερβίρω στα πιάτα.

Related Posts

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι η κρέμα αυτή έχει ελάχιστη ζάχαρη και όλη τη γλύκα της την χρωστάει στον χαλβά. Γίνεται πολύ γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

ΧΑΛΒΑΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ & ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ: ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ & ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ

Αγαπημένο γλυκό όλων μας, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πάντα επίκαιρος και δε λείπει από το τραπέζι σε γιορτές, νηστείες, εκδηλώσεις χαράς, ακόμα και πένθους. Εκτός από την μοναδική του γεύση, αξιοσημείωτη είναι και η διατροφική του αξία μιας και είναι: • Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά:Το ελαιόλαδο […]



Subscribe