Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΙ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΙ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΙ

: 4
: 30 min
: 40 min

Είναι το πλέον οικονομικό μέρος του κοτόπουλου και από τα πιο νόστιμα, ιδιαίτερα όταν τα μαρινάρουμε ή τα πανάρουμε με σουσάμι που τους ταιριάζει ιδιαίτερα.

Ingridients
  • 1½ κιλό φτερούγες (θα τις αγοράσετε συσκευασμένες σε δισκάκια ή θα τις αγοράσετε με το κιλό από το κρεοπωλείο – τις ζητάτε και ως «πλατάρια»)
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • Για τη σάλτσα κάρι
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ, απαλό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα κάρι: Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Step 2 Για τις φτερούγες: Πλένω και σκουπίζω καλά τις φτερούγες. Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες τους και κρατάω το μέρος με το ψαχνό. Οσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάω στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αυγά με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι.
  • Step 5 Αλείφω με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
  • Step 6 Περνάω τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι. Τις απλώνω στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
  • Step 7 Τις σερβίρω ζεστές και τις συνοδεύω με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]