destination taste!

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

: 6
: 20 min

Το λικέρ μαστίχας, εκτός από πολύ αρωματικό είναι ιδιαίτερα χωνευτικό. Ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούμε όποια φρούτα βρίσκουμε και μας αρέσουν, π.χ. το καλοκαίρι θα βάλουμε πεπόνι, κεράσια, φράουλες, ροδάκινα και βερίκοκα. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα, για να κερδίσουμε χρόνο, και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Ingridients
  • Για το σιρόπι
  • 150 ml νερό
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή μέντα (σε φυτώρια), κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • φλούδα από 2 ακέρωτα και βιολογικά ποροκάλια, σε φαρδιές λωρίδες (παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, το οποίο κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
  • Για τη σαλάτα
  • 2 ζουμερά πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους, κομμένες στη μέση
  • 1 μήλο, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 2 αχλάδια, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μέτρια κομμένες φέτες από ανανά κονσέρβας
  • 200 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
Instructions
  • Step 1 Σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν. Βράζω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ μαστίχας, τα φύλλα δυόσμου και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Step 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο για όμορφη εμφάνιση, βάζω τα κομμένα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω με προσοχή, κατά προτίμηση με τα χέρια για να μην διαλυθούν τα κομμάτια των φρούτων.
  • Step 3 Σουρώνω το κρύο σιρόπι και περιχύνω τη σαλάτα. Ανακατεύω με προσοχή και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

15´ – 4 – 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα, ωμή, τριμμένη ½ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερι αποξηραμένα Για τη βινεγκρέτ 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με […]

Το Juju Bar & Restaurant σας καλεί σε  ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι μέσω του Dine Athens

Το Juju Bar & Restaurant σας καλεί σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι μέσω του Dine Athens

Από 27 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου το JuJu Bar & Restaurant σας καλεί σε  ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι μέσω του Dine Athens και υπόσχεται να σας χαρίσει κορυφαίες εμπειρίες γεύσης και ψυχαγωγίας, σε ένα δικό του μαγικό κόσμο, όπου το πραγματικό συναντά το ονειρώδες σε […]