destination taste!

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 8-10
: 20 min
: 50 min

Μια συνταγή σκέτη αμαρτία! Για να δυναμώσετε τη γεύση του φουντουκιού, φροντίστε να τα ψήσετε για λίγο μέχρι να βγάλουν το έλαιό τους. Αδειάστε τα σε μια πετσέτα και τρίψτε τα για να φύγει η φλούδα τους. Μετά μπορείτε να τα τρίψετε σε πούδρα.

Ingridients
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φουντοκόψιχα σε πούδρα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Σταδιακά προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάω το μίγμα. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι και την φουντοκόψιχα.
  • Step 2 Αλείφω το ταψάκι με λίγο βούτυρο και στρώνω την σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει λίγο. Αδειάζω μέσα το μίγμα και το στρώνω με ένα κουτάλι. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα «βυθίζω» μέσα στο μίγμα. Ψήνω στους 180°C για 45 με 50 λεπτά. Σερβίρω τη πίτα ζεστή και τη πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση.



Subscribe