Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ

: 4-6
: 20 min
: 40 min
           
: 1 hr 30 min

Μαγική φοκάτσια, ιδανική για σνακ ή brunch. Στολίστε την επιφάνεια με υλικά της επιλογής σας. Διάφορα μυρωδικά, πιπεριές, σέλερι, ακόμη και κολοκύθα τριμμένη.

Ingridients
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA
  • 160 ml νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. βούτυρο LURPAK
  • Για τη διακόσμηση:
  • 70 γρ. σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο ARLA
  • Ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα σε φετάκια
  • Ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • Ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ρίγανη φρέσκια
  • Κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
Instructions
  • Step 1 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο και όταν ενωθούν όλα τα υλικά, ρίχνω στο τέλος το αλάτι. Ζυμώνω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
  • Step 2 Βουτυρώνω καλά ένα γυάλινο μπολ, αδειάζω εκεί τη ζύμη και την αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Step 3 Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάχνω ένα μακρύ κορδόνι, πάχους περίπου 3-4 εκατοστών. Τυλίγω το κορδόνι σε σπιράλ, το μεταφέρω σε ένα λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Το σκεπάζω και το αφήνω και πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).
  • Step 4 Αλείφω με λιωμένο βούτυρο, στολίζω με ντοματίνια και ελιές και πασπαλίζω με σκληρό τυρί. Σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe