Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 8-10
: 15 min
: 35 min
           
: 2 hr

Η αφράτη φοκάτσια σε μια γλυκιά εκδοχή, χωρίς πολύ ζάχαρη αλλά με πολύ χρώμα και άρωμα. Επιλέξτε όμορφα φρούτα της εποχής αλλά μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Π.χ. δυόσμο, βασιλικό, λεμονοθύμαρο…

Ingridients
  • 400 γρ. αλεύρι κίτρινο, Μύλοι Δάκου + λίγο επιπλέον για τον πάγκο
  • 1 φακελάκι (8-9 γρ.) μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 360 ml xλιαρό νερό
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ταψάκι
  • Φρέσκα φρούτα για την επιφάνεια (φράουλες, σμέουρα, ροδάκινα, βερίκοκα)
  • Διακοσμητικά ζαχαρωτά, για την επιφάνεια
Instructions
  • Step 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ, το μισό χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
  • Step 2 Βάζω τον κάδο στο μίξερ, προσαρμόζω τον γάντζο, προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Step 3 Αλείφω με βούτυρο ένα ταψάκι 20×30 εκ. Αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ταψάκι και με τις παλάμες μου το πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Step 4 Διακοσμώ όλη την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα, χρωματιστή ζάχαρη και μικρά ζαχαρωτά, πιέζοντάς τα ελαφρά για να μισοβυθιστούν. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Step 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Αλείφω τη φοκάτσια με το μισό βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω την φοκάτσια με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  • Step 6 Βγάζω τη φοκάτσια από το φούρνο και ενώ είναι καυτή, αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.