Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 6
: 30 min
: 30 min
           
: 4 hr

Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια. Ό,τι πρέπει για πρωινό (δεν είναι πολύ γλυκιά), ιδανική για παιδιά αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι.

Ingridients
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2¼ κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο αλάτι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού κερασάκια γλασέ (πωλούνται σε μικρά κουτάκια, στα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Instructions
  • Step 1 Στον κάδο του μίξερ πάγκου βάζω το νερό και τη μαγιά, ανακατεύω με ένα πιρούνι για να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ. Τα δουλεύω με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη, μέτρια ζύμη, όχι πολύ μαλακή. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό σημείο, για 2½ – 3 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά, ζυμώνω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να ξεφουσκώσει και με τον πλάστη την ανοίγω σε ένα ορθογώνιο φύλλο με πάχος 2 εκ.
  • Step 2 Στρώνω με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο μέτριο ταψί, απλώνω εκεί το φύλλο μου, βάζω το ταψί σε μια μεγάλη, καθαρή σακούλα (π.χ. του σούπερ μάρκετ), τη δένω καλά και την αφήνω σε ένα ζεστό σημείο για άλλη 1 ώρα, μέχρι και πάλι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βγάζω το ταψί από τη σακούλα και με το δάχτυλό μου κάνω παντού στη ζύμη λακκουβίτσες. Σε καθεμία βάζω από ένα κομμάτι κεράσι. Πασπαλίζω τη φοκάτσια με την κρυσταλλική ζάχαρη και την ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ζαρώσουν τα κεράσια.

Related Posts

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ!

Όσοι ήταν μαζί μου στο cooking diner στο Yolenis την Τετάρτη, μπόρεσαν να ταξιδέψουν, τουλάχιστον γευστικά, σε ένα από τα αγαπημένα νησιά της Ελλάδας: τη Σάμο! Η μαγειρική έχει αυτή τη μαγεία, στο να σε ταξιδεύει ευχάριστα και να σου ξυπνάει όλες τις αισθήσεις σου. […]

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο  ELEFSINA HOTEL

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο ELEFSINA HOTEL

Αυτές τις γιορτές το ELEFSINA HOTEL μας χαρίζει Χριστούγεννα τεσσάρων αστέρων! Ζήστε τις πιο όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας απολαμβάνοντας ξεχωριστές προσφορές για τη διαμονή σας,  έναν πλούσιο buffet στο Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ένα ξεχωριστό menu στο Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, με εκλεπτυσμένες γεύσεις, σε μια […]