Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 24
: 30 min
: 7 min

Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!

Ingridients
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου (το βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα ξηρών καρπών)
  • 30 γρ. κερασάκια από γλυκό του κουταλιού, καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους και ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. φλούδες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένο σε κομμάτια
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το φιλέ αμυγδάλου, τα κερασάκια και το πορτοκάλι.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να πάρουν μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω το μείγμα αμυγδάλου. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά το μείγμα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, σαν καραμέλα.
  • Step 3 Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις απλώνω στα ταψιά, επάνω τη λαδόκολλα, σε σειρές, σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους. Στρώνω την κάθε κουταλιά με την ανάποδη ενός άλλου, καθαρού κουταλιού που βυθίζω τακτικά σε ένα μπολάκι με νερό (για να μην κολλάει), μέχρι να λεπτύνει και να γίνει λεπτός δίσκος.
  • Step 4 Ψήνω τους δίσκους για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν (όχι τελείως αφού αυτό θα γίνει σταδιακά, καθώς στεγνώνουν) και να κρυώσουν. Τις ξεκολλάω προσεκτικά από τη λαδόκολλα.
  • Step 5 Λιώνω την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Step 6 Παίρνω μία-μία τις φλωρεντίνες και τις μισοβυθίζω στη σοκολάτα: είτε θα βυθίσω μόνο τη μία πλευρά τους είτε τη μισή φλωρεντίνα, ώστε η σοκολάτα να τις καλύψει σαν ημικύκλιο.
  • Step 7 Τις βάζω σε μια κρύα σχάρα για να στραγγίξουν και να στεγνώσει καλά η σοκολάτα, και τις σερβίρω. Διατηρούνται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο δοχείο ώστε να μην απορροφήσουν άλλες οσμές του ψυγείου.

Related Posts

Τι αρέσει περισσότερο στους Γάλλους; To κρουασάν βουτύρου ή το κρουασάν σοκολάτας;

Τι αρέσει περισσότερο στους Γάλλους; To κρουασάν βουτύρου ή το κρουασάν σοκολάτας;

Υπάρχουν πάρα πολλά αρτοσκευάσματα στη Γαλλία! Δεν σας κρύβω πως κάθε φορά που πηγαίνω Παρίσι, το πρωί, τρώω πάντα ένα κρουασάν με το γαλλικό μου καφέ! Το 100% κρουασάν βουτύρο! Σίγουρα δεν κάνει καλό για τη σιλουέτα μου αλλά όταν είναι και ζεστό είναι σκέτη […]

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

Η ζαχαροπλαστική είναι όπως και η μόδα… Πάντα υπάρχουν νέες τάσεις, πολύ δημιουργικότητα αλλά και νέα υλικά που συνδυάζονται για να δώσουν πρωτότυπες συνταγές. Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τα παρακάτω γλυκάκια. Αν όχι, ελάτε να σας τα δείξω! Το Cronut Θα έλεγα […]