Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

: 1 hr 30 min
           
: 24 hr

Η διαδικασία του ξεπικρίσματος, εξαρτάται από το γούστο σας και τις γεύσεις που θέλετε να έχετε. Εγώ το κάνω 3 φορές γιατί μου αρέσει να έχει ένα ελαφρύ πίκρισμα. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε αφού σουρώσετε τις φλούδες μετά το 5λεπτο βράσιμο, να τις αφήσετε σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντάς το κάθε 8ωρο.

Ingridients
  • 1 κιλό λεμόνια ακέρωτα, βιολογικά
  • 1.200 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • Σπόρους από 1 λοβό βανίλια
Instructions
  • Step 1 Ξύνω τα λεμόνια στην ψιλή πλευρά του τρίφτη, μέχρι να βγει το πικρό εξωτερικό μέρος της φλούδας, χωρίς να φτάσω όμως στο λευκό μέρος. Κόβω από ένα καπάκι και μια βάση από τη φλούδα και τα πετάω. Χωρίζω τη φλούδα στα τέσσερα και την αφαιρώ από την ψίχα. Τυλίγω προσεκτικά σε κάθε τέταρτο σε ρολό και το στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα. Τα ξεπλένω καλά σε κρύο νερό.
  • Step 2 Βάζω τις φλούδες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζω με νερό. Βάζω στην κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένω μέχρι να ξεκίνησει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω τις φλούδες αμέσως. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τους ίδιους χρόνους (μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, σουρώνω). Βάζω για τρίτη φορά τις φλούδες στην κατσαρόλα, γεμίζω με νερό και βάζω στην φωτιά. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, υπολογίζω να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνω τις φλούδες στο σουρωτήρι.
  • Step 3 Βάζω στην κατσαρόλα τις φλούδες λεμονιού, τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό. Προσθέτω τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Μετράω περίπου 15-20 λεπτά βρασμού μέχρι να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
  • Step 4 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη κατά μέρος για 24 ώρες. Μετά, την ξαναβάζω στη φωτιά και βράζω για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ξαναδέσει το σιρόπι. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα, αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες και μοιράζω το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Related Posts

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει άρωμα, γεύση και τριφτή υφή.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]