Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 4
: 10 min
: 25 min

Το πορτοκάλι, το λεμόνι και το μανταρίνι δίνουν ξεχωριστή γεύση στο ουδέτερο ψάρι. Δυναμώνουν τη γεύση του και νοστιμίζουν ιδιαίτερα τη σάλτσα.

Ingridients
  • 4 φιλέτα πέρκας περίπου 200 γρ. το καθένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 2 μανταρίνια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω το λιωμένο σκόρδο και σβήνω με το κονιάκ. Κατόπιν ρίχνω την κέτσαπ, την μουστάρδα, το μέλι, τους χυμούς , τη ρίγανη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνω και μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτω τα φιλέτα πέρκας. Ανακινώ το τηγάνι και αφήνω να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα φιλέτα πέρκας. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αποσύρω μετά από 10 λεπτά.