destination taste!

ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

: 12-14
: 1 hr
: 50 min

Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.

Ingridients
  • Για την πίτα
  • 500 γρ. χωριάτικο φύλλο Ζύμη Ψαχνών
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση φασολιών
  • 500 γρ. γίγαντες Ωμέγα, μουλιασμένοι για 12 ώρες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. ρεγκάτο Arla, τριμμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδα σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση με κεμπάπ
  • 20-24 κεμπάπια Μπέλλης
  • 10-12 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Σουσάμι
  • Μαυροσούσαμο
Instructions
  • Step 1 Για τη γέμιση:Βάζω τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνω και τους κρατάω στην άκρη.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Step 3 Κρατάω σε ένα μπολ τους μισούς γίγαντες και τους υπόλοιπους τους πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και προσθέτω τον μαϊντανό. Προσθέτω και τους ολόκληρους γίγαντες και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο.
  • Step 4 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύω το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και αλείφω καλά ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί.
  • Step 5 Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνω καλά. Με ένα κουτάλι παίρνω από το μείγμα τον φασολιών και φτιάχνω ένα μακρύ «κορδόνι» στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και το τοποθετώ στο ταψί.
  • Step 6 Απλώνω στον πάγκο ένα ακόμη φύλλο χωριάτικο και το βουτυρώνω. Βάζω στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά) 3 φέτες Havarti και επάνω τοποθετώ μια σειρά κεμπάπια. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και και το βάζω στο ταψί δίπλα από το πρώτο ρολό. Συνεχίζω φτιάχνοντας ρολά με τις δύο γεμίσεις και τα τοποθετώ εναλλάξ μέσα στο ταψί μέχρι να το γεμίσω.
  • Step 7 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και αδειάζω το μείγμα στο ταψί βρέχοντας καλά τα ρολά. Πασπαλίζω με λευκό σουσάμι όσα ρολά έχουν γέμιση φασολιών και με μαυροσούσαμο, όσα ρολά έχουν γέμιση κεμπάπ.
  • Step 8 Ψήνω την πίτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

15´ 25´-30´ 18-20 πιτάκια – [printfriendly]   [email protected] με την Ντίνα – 24/11/2017 Υλικά Εκτέλεση Για τη γέμιση 500 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στιμμένη καλά 150 γρ. κινόα, μουλιασμένη για μισή ώρα σε ζεστό νερό 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella 30 γρ. κολοκυθόσπορους ¼ ματσάκι […]

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.