Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΑΚΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΦΑΚΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΦΑΚΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 4
: 10 min
: 45 min

Δοκιμάστε να σερβίρετε την ελαφριά αυτή σούπα κρύα ή έστω σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!

Ingridients
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φακές, ψιλές
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • τα φύλλα από 2 – 3 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω το μπέικον για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Step 2 Στο λάδι (και στο λίπος) που έμεινε στη κατσαρόλα σοτάρω το πράσο, τα καρότα και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζω και χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά. Συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 – 5 λεπτά περίπου, μέχρι τα λαχανικά να ροδίσουν απαλά. Ρίχνω το κύμινο και τον κόλιανδρο και ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  • Step 3 Ρίχνω τις φακές, ανακατεύω και προσθέτω κρύο νερό που να τις καλύψει κατά 2 – 3 εκ. Αφήνω να πάρουν μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τις βράζω για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους τις αλατίζω. Αν δεν είναι πολύ ζουμερές, προσθέτω λίγο νερό και τις αφήνω να πάρουν μια βράση.
  • Step 4 Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω και τις μοιράζω σε βαθιά πιάτα.
  • Step 5 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και μοιράζω το μείγμα στα πιάτα. Σκορπίζω το μπέικον και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΡΥΖΙ ΦΟΥΡΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Με το ρύζι συνοδεύουμε όλα τα ψητά κρεατικά και πουλερικά φούρνου, σούβλας και σχάρας αλλά και τα μαγειρευτά της κατσαρόλας. Μπορούμε να το σερβίρουμε και μόνο τους, σαν κύριο πιάτο και να το συνοδέψουμε με σαλάτα εποχής ή με βραστά χόρτα.

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

Ακούγεται περιέργο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι εξαιρετικό κρύο πιάτο για να συνοδεύσει ένα δροσερό Peleano. Σε ένα επίσημο δείπνο θα κλέψει τις εντυπώσεις σε γεύση και εμφάνιση.



Subscribe