Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

: 4
: 15 min
: 1 hr

Το φυτό από το οποίο προέρχεται η φάβα είναι το λαθούρι, το οποίο στη Σαντορίνη καλλιεργείται εδώ και 3600 χρόνια. Η φάβα της Σαντορίνης είναι απαλή και γλυκιά στη γεύση. Την ιδιαίτερη γεύση τη χρωστά στο μικροκλίμα και τη σύνθεση του εδάφους της Σαντορίνης. Η φάβα Σαντορίνης χαρακτηρίζεται προϊόν ΠΟΠ και κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στα άλλα ελληνικά καλούδια.

Ingridients
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml χυμό λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-7 κόκκους πιπεριού
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
Instructions
  • Step 1 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη φάβα με 7 φλιτζάνια νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση αρχίζω να ξαφρίζω για 5 λεπτά τουλάχιστον. Μετά χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα κομμάτια κρεμμυδιού. Σε ένα τουλπάνι βάζω τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι. Τα τυλίγω καλά και τα ρίχνω στη κατσαρόλα που βράζει η φάβα. Αφήνω τη φάβα να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Όταν απορροφήσει όλο το νερό αποσύρω από τη φωτιά και αποσύρω το τουλπάνι. Αλατοπιπερώνω, μεταφέρω το μίγμα στο μπλέντερ και προσθέτω εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, την ώρα που πολτοποιείτε η φάβα.
  • Step 2 Για να τη σερβίρω προσθέτω στη κρέμα φάβα το μίγμα από το κρεμμύδι, τη κάπαρη, το δυόσμο και τη ρίγανη.

Related Posts

ΠΡΑΣΟΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΠΡΑΣΟΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

Γλυκονόστιμα, πρωτότυπα και χορταστικά, αυτά τα ντολμαδάκια τυλίγονται πανεύκολα και χωρίς κόπο, αφού τα πράσα έχουν το ιδανικό σχήμα για γέμιση.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe