Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Τυρόπιτα με σταφίδες και σόδα

Τυρόπιτα με σταφίδες και σόδα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30´ 45´ 15-16 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 2/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
Για το φύλλο

  • 6 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 4 αβγά
  • 300 ml κρέμα γάλακτος ARLA με 36% λιπαρά
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 500 ml σόδα υγρή
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. τυρί ARLA mozzarella, τριμμένη
  • 300 γρ. τυρί ARLA Havarti σε φέτες, κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
  • 300 γρ. ARLA σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • ½ ματσ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μαύρες σταφίδες
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το σκληρό τυρί, το Havarti, τον δυόσμο, την σταφίδα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Για το φύλλο: Σε ένα μπολ – ανακατεύουμε τα 3 αβγά, την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφουμε το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των τυριών σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Πιάνουμε το φύλλο από τις άκρες, από την φαρδιά πλευρά και το σουρώνουμε σαν ακορντεόν. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με τα φύλλα και τα τυριά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Χτυπάμε το τέταρτο αυγό σε ένα μπολ. Ραντίζουμε την πίτα με την σόδα και το χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και ψήνουμε για 15 λεπτά στις αντιστάσεις. Γυρίζουμε το φούρνο στο αερόθερμο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει.