Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

: 6
: 20 min
: 1 hr

Μια τυρόπιτα όνειρο με τρία υπέροχα τυριά που δένουν άψογα με τον δυόσμο.

Ingridients
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. μυζήθρα, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
Instructions
  • Step 1 Σε μια γαβάθα αναμειγνύω τα τυριά και την πάπρικα.
  • Step 2 Παίρνω το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες σαν κρόσια. Ξεχωρίζω με τα χέρια μου τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνω να ξεραθούν.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι. Στρώνω τη μισή ποσότητα από τις λωρίδες φύλλου και τις περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο. Απλώνω πάνω το μίγμα με τα τυριά και πασπαλίζω με μπόλικο μαυροπίπερο. Συνεχίζω με τις υπόλοιπες ξεραμένες λωρίδες φύλλων. Ρίχνω και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Step 5 Σε ένα μπολ αναμειγνύω και χτυπάω τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνω πάνω από την πίτα.
  • Step 6 Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.
  • Step 7 Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω την πίτα ζεστή ή κρύα.