Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

: 2 τσουρέκια
: 30 min
: 35 min
           
: 3 hr

Το διαφορετικό τσουρέκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Γεμιστό και με εντυπωσιακό πλέξιμο θα γίνει το αγαπημένο σας. Αν δεν σας αρέσουν τα καρύδια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό… Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια ανάλατα…

Ingridients
  • Για τη ζύμη:
  • 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μαγιά ξηρή
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • 3 αυγά μεγάλα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 120 ml νερό
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  • λίγο ηλιέλαιο για τη φόρμα
  • Για τη γέμιση
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο
  • 130 γρ. σοκολάτα 70% κακάο, λιωμένη
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για το σιρόπι
  • 160 ml νερό
  • 260 γρ. ζάχαρη
Instructions
  • Step 1 Για την γέμιση: Ανακατεύω την ζάχαρη άχνη, το κακάο, την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
  • Step 2 Για τη ζύμη: Βάζω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ξύσμα λεμονιού στον κάδο του μίξερ έχοντας τον γάτζο. Ανακατεύω για 1 λεπτό τα υλικά. Προσθέτω τα αυγά, το νερό και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια, δυναμώνω την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατεύω για 3 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο λίγο λίγο, δουλεύοντας με το γάτζο μέχρι να ενσωματωθεί με τα άλλα υλικά. Συνεχίζω το ζύμωμα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, μερικές φορές σταματάω και ξύνω με σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο με ηλιέλαιο μπολ, καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ -2 ώρες.
  • Step 3 Kόβω τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Αλευρώνω ελαφρά μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα πλάστη ανοίγω το πρώτο κομμάτι ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 38×28 εκ. Αλείφω με τη μισή γέμιση φροντίζοντας να αφήσω περιθώριο γύρω γύρω 1 εκ. ακάλυπτο. Πασπαλίζω με τα μισά καρύδια και τη 1 κουταλιά ζάχαρη.
  • Step 4 Αλείφω με ελάχιστο νερό το ακάλυπτο περιθώριο και τυλίγω τη ζύμη σε ρολό από την μακριά πλευρά. Φτάνοντας στο τέλος πιέζω λίγο για να ενωθεί καλά το ρολό και να κλείσει. Το ίδιο κάνω και πάνω κάτω στις άκρες τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό κάθετα στη μέση για να δημιουργηθούν δύο μακριές λωρίδες. Τυλίγω τις λωρίδες εναλλάξ μεταξύ τους δίνοντας τους το σχήμα της κοτσίδας.
  • Step 5 Μεταφέρω το τσουρέκι σε μια φόρμα ελαφρά λαδωμένη και σκεπάζω για πετσέτα και επαναλαμβάνω την διαδικασία για να φτιάξω και το δεύτερο τσουρέκι.
  • Step 6 Αφήνω τα τσουρέκια να φουσκώσουν για 1 ώρα.
  • Step 7 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 8 Ψήνω τα τσουρέκια για 30 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δω ότι βγαίνει υγρό, συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Step 9 Για το σιρόπι: Όση ώρα ψήνονται τα τσουρέκια ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλακι σε μέτρια φωτιά και το αφήνω να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα λιώσει εντελώς η ζάχαρη, αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 10 Βγάζω τα τσουρέκια από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφω με το κρύο σιρόπι. Χρειάζεται υπομονή γιατί θα πρέπει να αλείφω μέχρι να τελειώσει εντελώς.
  • Step 11 Αφήνω τα τσουρέκια να γίνουν χλιαρά, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Related Posts

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Υπέροχα ρολάκια που η ζύμη τους θυμίζει τσουρέκι. Η πλούσια γέμιση τυριού αλλά και τρομερό άρωμα αμυγδάλου θα τα κάνει ανάρπαστα.

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]



Subscribe