Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΣΙΡΜΠΙΡΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ

ΤΣΙΡΜΠΙΡΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ

ΤΣΙΡΜΠΙΡΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ

: 2
: 20 min

Για τη προετοιμασία των αυγών, σας δίνω τον τρόπο, όπως ακριβώς μου τον περιέγραψαν ότι γινόταν παραδοσιακά. Προφανώς αναφέρονται σε μια απλουστευμένη εκδοχή των αυγών ποσέ.

Ingridients
  • 300 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. παστουρμά καμήλας
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ τηγανάκι βάζω αρκετό νερό να βράσει και προσθέτω το ξίδι. Σπάω τα αυγά μέσα στο νερό που βράζει και με ένα κουτάλι ρίχνω το ασπράδι και σκεπάζω όσο μπορώ τον κρόκο. Μόλις σφίξει το ασπράδι βγάζω τα αυγά από το νερό.
  • Step 2 Σε ένα πιάτο στρώνω το στραγγιστό γιαούρτι κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο και πάνω βάζω τα αυγά.
  • Step 3 Σε ένα μικρό τηγανάκι, ζεσταίνω το βούτυρο και σοτάρω το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Step 4 Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αποσύρω από τη φωτιά και περιχύνω με αυτό το μίγμα το γιαούρτι με τα αυγά.
  • Step 5 Τελειώνω με κομμάτια παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως.