Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

: 4
: 20 min
: 25 min

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τις ολόκληρες τσιπούρες με φιλέτα ψαριού, όπως πέρκα, γαλέο ή μπακαλιάρο. Θα χρειαστούμε 4 φιλέτα βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα ή 8 μικρότερα.

Ingridients
  • 4 μικρές τσιπούρες (ή λαβράκια), βάρους περίπου 450 γρ.
  • 16 – 20 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες μαραθόριζες, καθαρισμένες από τις ίνες και ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 2 Καθαρίζω καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Γεμίζω τις κοιλιές τους με τις ελιές και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Step 3 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις μαραθόριζες για 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Κόβω 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια γερής λαδόκολλας και στο κέντρο του καθενός μοιράζω τη σοταρισμένη μαραθόριζα και από πάνω τοποθετούμε από 1 ψάρι. Από πάνω σκορπίζω τις λιαστές ντομάτες και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κλείνω σφικτά τα πακέτα λαδόκολλας.
  • Step 5 Τα βάζω με το τυλιγμένο μέρος προς τα κάτω, σε ένα μέτριο ταψί. Τα ψήνω για περίπου 20 λεπτά και τα σερβίρω αμέσως, ζεστά, όπως είναι, ώστε ο καθένας να ανοίξει το πακέτο του στο πιάτο του.