Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά

Τσιγαριαστά χόρτα με αυγά
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 10΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 13/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 700 γρ. (καθαρό βάρος, υπολογίζουμε περίπου 900 γρ. ακαθάριστα) διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα), καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. τυρί Arla Havarti σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνουμε τα πράσα, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε τα χόρτα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
Με μια ξύλινη κουτάλα, δημιουργούμε 4 λακκούβες ανάμεσα τους. Σπάμε με προσοχή τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθούν και να σφίξουν τα αυγά. Τέλος, κόβουμε το Havarti σε λωρίδες και τις σκορπίζουμε επάνω από τα χόρτα και τα αυγά. Πιπερώνουμε γενναιόδωρα και σερβίρουμε.