Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: περίπου 40
: 20 min
           
: 1 hr 30 min

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κόκκινα φρούτα με κάποιο φρέσκο φρούτο εποχής. Φράουλες, κεράσια, μούρα, βατόμουρα ταιριάζουν τέλεια.

Ingridients
  • Για τα τρουφάκια
  • 470 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 120 γρ. πουρέ κόκκινων φρούτων (θα τα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη και κρυωμένη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. πουρέ κόκκινων φρούτων
Instructions
  • Step 1 Για τα τρουφάκια: Βάζω την σπασμένη σοκολάτα με το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετώ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με το βούτυρο. Αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος με αργή ροή στο μπολ με την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθεί και να κατέβει η θερμοκρασία τους. Τέλος, προσθέτω τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
  • Step 4 Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και φορώντας γάντια φτιάχνω τρουφάκια. Το μέγεθός τους δεν έχει σημασία. Κάντε τα όσο μεγάλα ή μικρά τα θέλετε.
  • Step 5 Για την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη με το κορν φλάουρ. Προσθέτω τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα δίσκο.
  • Step 6 Βάζω την λιωμένη αλλά κρύα σοκολάτα σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι ή ένα ξύλινο καλαμάκι, καρφώνω ένα τρουφάκι και το βουτάω στη λιωμένη σοκολάτα. Το αφήνω λίγο στον αέρα να στραγγίξει η πολύ σοκολάτα και το «κυλάω» στο μείγμα της ζάχαρης.
  • Step 7 Το αφήνω σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα τρουφάκια. Τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και τα σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]