Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 30
: 20 min
           
: 2 hr 30 min

Τρουφάκια με λίγα υλικά αλλά με μοναδική γεύση γίνονται το τέλειο κέρασμα για τις γιορτινές μέρες. Αν θέλετε, μπορείτε να τα καλύψετε και με λευκή τρούφα αντί για ινδοκάρυδο.

Ingridients
  • Για τα τρουφάκια
  • 2-2½ πακέτα μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Instructions
  • Step 1 Ρίχνω τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα σπάω με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη). Τα ραντίζω με το κονιάκ και τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και την ρίχνω στα τριμμένα μπισκότα.
  • Step 3 Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Step 4 Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνω λίγο από το μίγμα και το πλάθω γρήγορα (γιατί λιώνει η σοκολάτα) σε τρουφάκια.
  • Step 5 Απλώνω το ινδοκάρυδο σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και «κυλάω» εκεί τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Ξαναβάζω τα τρουφάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά μπορώ να τα κεράσω.