Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

: 30-35
: 30 min
           
: 4 hr

Τα τρουφάκια αυτά διατηρούνται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο, σε ένα δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο.

Ingridients
  • 450 γρ. καλής ποιότητας λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γρ. ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη στο μπλέντερ
  • 200 γρ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
Instructions
  • Step 1 Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Step 2 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να φτιάξω ένα μείγμα παχύρρευστο και λείο.
  • Step 3 Προσθέτω την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω το μπολ στο ψυγείο για 2 – 4 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να μπορεί να πλάθεται, σαν μαλακή ζύμη.
  • Step 4 Πλάθω με το μείγμα 30 – 35 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Βάζω την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψάκι, ρίχνω τα τρουφάκια και ανακινώ το ταψάκι ώστε να κυλήσουν τα τρουφάκια στην καρύδα και να καλυφθούν καλά.