Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 40
: 20 min
           
: 3 hr

Τα πιο γιορτινά σοκολατάκια, με βελούδινη, πυκνή υφή και λαχταριστή γεύση σοκολάτας-κάστανου!

Ingridients
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. έτοιμο πατέ κάστανου (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καλά ζαχαροπλαστεία)
  • 450 γρ. κρέμα κάστανου (θα την βρείτε σε βαζάκια σαν της μαρμελάδας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 150 γρ. μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λικέρ καφέ (ή σκούρο ρούμι)
  • 450 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 200 γρ. σκόνη κακάο, καλής ποιότητας, για την επικάλυψη
Instructions
  • Step 1 Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Αποσύρω από τη φωτιά, το αδειάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το πατέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω ξανά. Τέλος, ρίχνω το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύω καλά.
  • Step 2 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνω στο χείλος μιας κατσαρόλας, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 3 Την αδειάζω στο μείγμα κάστανου και ανακατελύω καλά με τη μαρίζ.
  • Step 4 Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζω από το ψυγείο και το πλάθω με τα χέρια μου σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.
  • Step 5 Αδειάζω το κακάο σε ένα πιάτο και κυλάω εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]