Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4-6
: 15 min
: 15 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, αφού οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Tα ντοματίνια ενισχύουν τη διατροφική αξία του πιάτου, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ακόμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες σχετίζονται με την καλή οστική υγεία καθώς και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Για ακόμα πιο θρεπτική λύση προτιμήστε λουκανικάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Ingridients
  • 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκανικάκια βραστά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Αρλα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα τριβελάκια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Kόβω τα λουκανικάκια και τα ντοματίνια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνω στο σκεύος.
  • Step 3 Προσθέτω τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά και σκορπίζω την μοτσαρέλα.
  • Step 4 Ψήνω τα ζυμαρικά για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.