Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

: 4-6
: 15 min
: 45 min

Το πόσο νερό θα ρίξουμε στη σούπα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή τη θέλουμε. Οι περισσότεροι προτιμούν τον τραχανά πηχτό και μελάτο αλλά άλλοι αρέσκονται σε ζουμερή, υδαρή σούπα για να ρίξουν μέσα κομμάτια ψωμιού ή τριμμένο τυρί. Εδώ έχουμε υπολογίσει μια συνηθισμένη, μέτριου μεγέθους κατσαρόλα που βρίσκεται σε όλες τις κουζίνες και υπολογίζουμε το νερό μέχρι τη μέση της, για μια μετρίως πηχτή σούπα.

Ingridients
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 400 ml χυμός ντομάτας (πασάτα)
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 – 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ. τραχανάς, γλυκός
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 2 Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τότε ρίχνουμε τον τραχανά, μετριάζουμε τη φωτιά και τον ανακατεύουμε ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα για 3 – 4 λεπτά, για να μην κολλήσει. Νοστιμίζουμε με την πάπρικα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του τραχανά), ανακατεύοντας τακτικά με την κουτάλα. Ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλουμε τη σούπα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, αν δούμε ότι πήζει πολύ. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Related Posts

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα!

CANNOLI SICILIANI

CANNOLI SICILIANI

Τα cannoli είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού μοιάζουν με μικρούς σωλήνες. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεγαλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.



Subscribe