Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ

: 4
: 20 min
: 20 min

Νηστίσιμη και χορταστική τραχανόσουπα που θα σας αρέσει πολύ. Τα λαχανικά μη τα σοτάρετε υπερβολικά. Πρέπει να κρατήσουν την τραγανότητά τους και τις γεύσεις τους.

Ingridients
  • Για την σούπα
  • 250 γρ. τραχανάς ξινός Ζυμαρικά Ψαχνών
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό, ζεστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, για το σερβίρισμα
  • Για τα λαχανικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ
  • 5 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος), κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλο βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τον τραχανά ανακατεύω και προσθέτω τον ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
  • Step 2 Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λαχανικά όλα μαζί και σοτάρω για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το ξύδι και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 3 Βάζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά και από 1 κλαδάκι ρίγανη σε κάθε πιάτο. Πασπαλίζω με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρω.